Ontdek hier alles over het spanplafond. Wat is het, wat zijn de voor- en nadelen, welke afmetingen heeft een spanplafond… enz.
Wat is een spanplafond
Over het algemeen in een spanplafond een doek dat net onder een bestaand plafond wordt geplaatst. Het doek wordt als het ware opgespannen in aluminium kader dat tegen het plafond of muur wordt geplaatst. Het plafond geeft de ruimte een zeer modern en strak uiterlijk. Het wordt bij nieuwbouw gebruikt maar is zeer toepasselijk bij verbouwingen en plafondrenovaties.
Voor- en nadelen van het spanplafond
Het grootste voordeel van een spanplafond is de ruime keuze, de toepassingen en de snelheid waarmee het geplaatst wordt. Toch zijn er ook een aantal aandachtspuntjes. Wat zijn de grootste voor- en nadelen?
Soorten spanplafonds
Het spanplafond is een doek dat meestal gemaakt is uit polyester of PVC. Het polyester spanplafond wodt ook wel een koud spanplafond genoemd en wordt vandaag het meest geplaatst. Het doek is een polyestervezels geweven doek, meestal afgewerkt met een polyurethaan-coating. Het PVC spanplafond noemt men ook wel het warm spanplafond omdat de ruimte en het doek verwarmd worden voor en tijdens de plaatsing.
Vormen en maten
Spanplafonds zijn er in verschillende vormen en maten. Dat is maar goed ook, want iedereen heeft een ander soort spanplafond nodig of heeft baat bij een andere toepassing dan een ander. Zo kan je in de leefruimte bijvoorbeeld een strak spanplafond plaatsen en in een toonzaal werken met een gebogen spanplafond met verlichting.
Toepassing van spanplafonds
Voor iedere ruimte kun je een ander spanplafond inzetten. Het is geschikt voor verschillende toepassingen en uitstralingen. Hou vooral rekening met de functie, afmetingen en de toepassing van het spanplafond. Een spanplafond installeren in een ruimte met extra hoekjes of kantjes die niet in een rechte hoek van 90 graden lopen kunnen een stuk duurder worden. Daarom is het goed eerst te kijken naar wat voor spanplafond je nodig kunt hebben voordat je hiermee aan de slag gaat. Er bestaan tal van montagetechnieken en profielen om een spanplafond te installeren.
De functie van een spanplafond
Een spanplafond plaats je onder je al bestaande plafond en kan voor toepassingen gebruikt worden. Een gezellige sfeer creëren of een kamer meer bewoonbaar maken, of beter de warmte vasthouden of met ééntje akoestische eigenschappen? Maar hoe gaat dit in zijn werking? Hoe maak je een goed spanplafond en wat zijn hiervan de voor- en nadelen? Dit kun je allemaal hier terugvinden.
Het kiezen van een goed spanplafond
Wanneer je quasi zeker bent dat je een spanplafond wil hebben in je ruimte, is het een kwestie van het juiste spanplafond te bestellen. Hierbij let je op het merk, de grootte en natuurlijk de prijs. Maar wat zijn hierin de opties en hoe weet je dat je de juiste optie kiest of hebt gekozen? Ook daarover vind je hier meer dan genoeg informatie over.
Een spanplafond plaatsen
Hoe wordt een spanplafond geplaatst? Waar let je op voor en tijdens de plaatsing? Ontdek onze tips en bekijk een online instructievideo.
Aan de slag met een spanplafond
Heb je alles overwogen en ben je zeker dat een spanplafond dé ideale oplossing voor jou is of wens je meer info en prijzen te ontvangen? Dan word je hier ook goed geholpen. Vraag via onze website vrijblijvende offertes aan bij verschillende spanplafond installateurs in België. Hierbij wordt er rekening gehouden met wat jij nodig hebt en dat je zeker weet dat je kiest voor de juiste opties. Hierbij wordt onder andere meegenomen waar je op moet letten bij het opvragen van een offerte en wat er allemaal wel en niet in deze offerte zou moeten staan.
Vergelijk tot 3 spanplafond-offertes
Hoeveel kost de plaatsing van een spanplafond bij jou thuis of op kantoor? Vergelijk hier vrijblijvend tot 3 offertes bij professionele plaatsers van spanplafonds.